Ademen is Leven

Mijn laatste blog is alweer 2 maanden geleden. Wat gaan de weken snel. Maar gelukkig wel veel goed nieuws te vertellen!!!

Vlak voordat we op vakantie gingen kreeg ik de uitslag van de kweek van mijn lymfeklier. GEEN lymfoom. Wat was ik opgelucht. Ik zag het namelijk allemaal even niet meer zitten. Begin je net weer op te krabbelen en dan dit weer. Misschien weer het ziekenhuis in. Ik ben geen doemdenker, maar nu was ik het toch echt even zat. Je kan je dus wel voorstellen dat dit echt een opluchting was.

Ik kan weer vooruit denken!

Inmiddels heb ik ook weer een longtest gehad. Dit moest ik elke 3 maanden gaan doen om mijn longen in de gaten te houden. Mijn zuurstof opname was toch iets gedaald na de stamceltransplantatie en verder dalen was niet de bedoeling.

Na een longtest ben ik normaal gesproken altijd kapot. Terugrijden doe ik dan liever niet. De buurvrouw wilde gelukkig rijden, kwart over 7 moesten we al weg, maar dit was geen probleem. Ik was als eerste aan de beurt, de longtest ging super snel, alles in 1 keer goed. En het rare was dat ik me best wel goed voelde. Wat kon dit betekenen?! Goed nieuws?!

Het was geen goed nieuws, maar SUPER goed nieuws. De zuurstofopname van mijn longen is met 19% toegenomen. Echt zo fijn. Hoe het komt hebben we geen idee van. Is het dat de behandeling nu aanslaat of is het de goede lucht in Ankeveen? Het maakt mij in ieder geval niet uit. Vooruitgang is altijd goed.

De volgende controle mag over 6 maanden in plaats van over 3 maanden. Natuurlijk wel laten weten als ik iets niet vertrouw, maar dat komt wel goed. Ik weet inmiddels de weg.

In oktober weer algehele controle bij de reumatoloog. Tot die tijd ben ik vrij van afspraken. Wat geeft dit een rust.

Mijn ❤ heeft de hele transplantatie ook goed doorstaan. De MRI was weer helemaal goed. Zoals de Cardioloog het noemt: Je hebt het hart van een jonge deerne. Die kan ik in mijn zak steken.

Nu lijkt het of ik me helemaal top voel, maar dat is niet zo hoor. Ik ga nu pas beseffen wat er allemaal gebeurd is en zal dit moeten gaan verwerken. Ondertussen moet ik ook mijn spieren en conditie weer opbouwen. Het is zo fijn dat ik weer naar hydrotherapie kan. Jammer genoeg zit niet iedereen meer op hetzelfde uur. De eerste keer hebben we gezellig met z’n allen koffie gedronken en bij gekletst. Wat is het toch fijn om deze mensen weer om me heen te hebben.

Voor ons alle drie is nu de tijd van verwerken en opbouwen aangekomen. En dit gaat ons lukken. Heerlijk op onze nieuwe plek in Ankeveen. Een plek waar we alle drie helemaal tot rust komen en elke dag voelt als vakantie.

Door mijn blog heb ik contact gekregen met een lotgenoot die afgelopen maand zijn stamcellen heeft teruggekregen. Wat is het fijn om met iemand over alles te praten. Tips te geven en zo ook zelf weer een en ander verwerken. Weer terug lezen hoe het ook alweer allemaal gegaan is. Door dit gesprek kwam ik er achter dat de stamceltransplantatie in elk ziekenhuis anders wordt aangepakt. Dit vond ik nogal apart en zal ik ook zeker meenemen in de evaluaties die ik heb met het UMCU en de studie Upside.

Vooralsnog gaat het met mij, naar omstandigheden, zeer goed en kan ik ook echt weer aan een toekomst denken. Vriso is begonnen met de verbouwing en ik probeer een ritme te krijgen. Alle drie kijken we vooruit met een grote glimlach.


Over de verbouwing ga ik zeker nog een blog schrijven, maar nu niet. Nu ga ik weer even genieten van de mooie tuin.

Tot snel weer.

14 reacties op “Ademen is Leven”

  1. Kippenvelmoment! Trots op jouw vechtersmentaliteit! En nee dit is niet ‘gewoon’, dit is super!!! Komt n tijd dat we samen n fles wijn leegdrinken!!! 😘🍷

  2. Yvonne Kostelijk

    Wow, wat een mooi en positief bericht, 6 ipv 3 mnd, rust, gelukkig nu weer vooruit kunnen kijken en beginnen langzaam weer wat op te bouwen.
    Zo’n constatering ” als een jonge blom” dan ook nog als de kers op de taart. 😍💕 Sterkte met de verwerking van alles want dat heeft ook echt zn tijd nodig.

  3. Ik ken zoveel van ik heb deze ziekte zelf ook ben een vrouw van 75jaar en een vechter had ik dat niet was ik er ook niet meer geweest probeer altijd het zonnetje te zien het is ook weleens donker heb lieve mensen om mij heen lieve groet bep Timmer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.