Aan Mezelf Denken

Bijna 2 weken uit het ziekenhuis. Wat heb ik een jas uitgedaan en voelde ik me ziek. Hoe het nu gekomen is dat ik opeens zo’n hoge koorts kreeg is niet bekend. Ik moet vooral mezelf niets verwijten zegt de Hematoloog, pure pech geweest.

De Hematoloog benadrukte afgelopen maandag dat ik voorlopig nog niet toe ben aan opbouwen, maar alleen aan herstel moet denken. Dus veel rust en aan mezelf denken.

Dit is niet het makkelijkste. Ik merk wel dat het me goed doet en daardoor wordt het wel steeds makkelijker.

Afgelopen vrijdag opeens uitslag op mijn onderarmen. Toch maar even gebeld met de afdeling. Ik had net bloed geprikt en dat zag er goed uit. Zolang ik geen koorts krijg, het niet extreem gaat uitbreiden en ik nog kan eten en drinken, hoef ik niet te bellen.

Tot nu toe wordt de uitslag niet erger, wel heb ik weer aften in mijn mond en ook weer op mijn tong. Eten is dus weer een ramp. Drinken is ook lastig, mijn lippen zijn dik van de aften en daardoor kwijl ik erbij. Morgen heb ik een afspraak staan bij de Hematoloog en KNO arts dus dan bespreek ik alles even.

Sclerodermie

Hoe gaat het nu met mijn ziekte zelf. Tot nu toe nog steeds verbetering ten opzichte van voor de stamceltransplantatie. Mijn huid is echt versoepeld en ik voel me ook minder benauwd. Mijn vingers kan ik ook weer redelijk buigen. De pijn in mijn benen is nog steeds weg, waardoor bewegen makkelijker is. Hopelijk blijft dit allemaal zo. Het echte resultaat kunnen we pas in het voorjaar van 2021 vast stellen.

O ja, mijn haar begint weer te groeien!!!

Nu vooral aan mezelf denken en rust nemen, al kan het mij niet snel genoeg gaan.

8 reacties op “Aan Mezelf Denken”

 1. Ingrid de Groot

  Fijn dat het met de ziekte op zich gelukkig beter gaat en hopelijk nog meer beter word! Balen natuurlijk van die nare dingen eromheen ! De koorts, de aften, heel vervelend allemaal ! Daarom Pascal , neem de rust en denk aan jezelf ! De mannen helpen jou daar ongetwijfeld bij ! Sterkte weer en de groetjes van ons 4.

 2. Heel goed dat je nu leert aan je zelf te denken. Sommige dingen leer je snel andere dingen duren wat langer. Fijn dat ik weet dat het goed gaat met wat kant tekenigen.

 3. Julia Tomassen

  Hoi Pascal. Dat zijn toch wel positieve berichten.
  Idd eerst aan jezelf denken en niet teveel hooi op je vork nemen. Dikke kus πŸ’‹en sterkte ook voor Vriso en Tijs.

 4. Sonja, Jack, Lynn en Goof

  Dappere Pascal,
  Ook vanuit Eindhoven duimen we met jou mee dat je genezingsproces gestaag blijft vorderen. Het zal met die nare bijverschijnselen zeker niet meevallen πŸ€πŸ€πŸ€ je blijft in jezelf geloven en dat is echt het belangrijk πŸ‘Œ Samen met Friso en Thijs sla je je er doorheen.
  .

 5. Hai Pascal,
  Dat jezelf niks hoeft verwijten is natuurlijk buiten kijf. Je hele ziekte, ziek zijn etc is gewooon weg een zeer ongewenst kado maar waar je je wel als een kanjer door heen weet te slaan. Wat betreft die aften, ellendige dingen die ik ook al van jongs afaan last van had en in loop der jaren allerlei medicijnen van (door mn verhuizingen) versch. huisartsen kreeg en niks ooit hielp.
  ‘ t heeft ff geduurt voordat ik mn huisarts in Cappelle ad IJ geloofde want die adviseerde mij doodleuk Zendium tandpasta en weigerde een nw recept voor penicilline terwijl ik dat van zn voorgangers als 15 jr kreeg . Heb de man voor gek verklaart indertijd en boos spreekkamer verlaten. Maar het werkt echt perfect. Dagelijks ermee poetsen en als toch aften opkomt, lik tandpasta erop doen.en vlg dag weg. Hoop dat je nu ook echt eens aan jezelf gaat denken. Liefs voor jou en je mannen.

 6. Pascal, rustig aan alles weer opbouwen. Haast je a.u.b. niet. Alles komt goed.
  Sterkte, ook voor Vriso en Tijs.
  Liefs Coby

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.