Bijna Fase 2 Stamceltransplantatie

Afgelopen maandag bij de Reumatoloog langs voor controle. Om kwart voor 12 een afspraak, dit liep iets uit, dokter zoek.

Om 13 uur kwam uiteindelijk dr. J.M. van Laar (specialist op het gebied van stamceltransplantatie bij Sclerodermie) aangelopen met excuses, foutje in de planning. Dit kan allemaal gebeuren. Moet zeggen dat het voor mij de 1e keer in al die tijd dat ik bij het UMC loop was dat ik langer dan een kwartier moest wachten.

Na een uitgebreid onderzoek goed nieuws. Wat hem betreft ook een accoord op de start van Fase 2. Mijn huidscore is van 25 naar 16 gegaan echt zo fijn.

Dr. van Laar is erg hoopvol wat betreft de stamceltransplantatie, alles heb ik mee om er goed uit te komen. Een verbetering van 20-30 % ten opzichte van toen ik startte met Fase 1 verwacht hij wel. Dit is echt zo fijn om te horen.

Vandaag nog gebeld door de afdeling en ik mag komen morgen!!!! Om 11 uur krijg ik al mijn PICC-lijn. PICC staat voor Perifeer Ingebrachte Centraal Veneuze Catheter. Doordat de bloedvaten vaak aangeprikt worden voor het inbrengen van een infuus, of voor bloedafname, kunnen deze beschadigd raken. Om irritatie en beschadiging van de bloedvaten te voorkomen wordt een PICC-lijn aangebracht. Een PICC-lijn is een centraal infuus dat in de ader van de bovenarm geplaatst wordt. Het uiteinde van de lijn komt in de grote holle ader in de borstkas, net boven het hart. Via deze lijn kan ook bloed worden afgenomen.

Vandaag ook nog even mijn “grote bos haren” laten fatsoeneren door Liesbeth. Ze heeft ook lekker mijn hoofdhuid ingesmeerd, deze is erg droog. Wederom bedankt.

Tijs heeft van de week samen met Max nog lekker een duik in de vaart genomen. Netjes op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar. Na de duik gelijk in bad, het water was toch wel erg koud.

De afgelopen dagen waren weer genieten, mooi weer, lekker wandelen met Molly, onder de veranda zitten. Hoop kaarten en verrassingen ontvangen, zo lief en fijn. Genieten van mijn gezin en alles om mee heen.

Dit zal ik de komende weken wel gaan missen hoor, maar het is voor een goed doel.

19 reacties op “Bijna Fase 2 Stamceltransplantatie”

 1. Goed bericht dat je verder kan. Hopenlijk loopt dit een beetje soepel. Heel veel succes gewenst van ons.

  Paul, Muriel, Bram en Thijs

 2. Pascal, wat een positieve vrouw ben jij, wat heb je allemaal doorstaan , zonder te klagen, ik bewonder je en hoop dan ook dat je in de volgende fase een even zo goede energie kunt behouden wat geweldig ik heb een torenhoge respect voor jou en wens je het allerbeste, Joke E

 3. Lieve Pascal,
  Heb bewondering voor jou hoe jij dit allemaal ondergaat!!
  De ( terechte) positiviteit zal jou enorm helpen door alle diepe dalen! En ff flink balen, chagrijnig, boos, verdrietig zijn, of even helemaal niemand willen zien, het mag allemaal!! Kop op meis, succes/ sterkte de komende fase!
  Dikke knuffel ( hier mag het wel! )))

 4. Lieve Pascal
  Ook toi toi van mij uit het hoge Noorden.
  Succes met de behandeling en hopelijk gaat het goed verlopen.
  Dikke knuf X

 5. Lieve Pascal heel veel sterkte de komende tijd.
  Ben blij dat je waarde goed zijn…dat is ieder geval positief…

  Dikke kus ๐Ÿ˜˜

 6. Zo fijn al die lieve wensen aan jou te lezen . Wat zal dat je goed doen. Mij trouwens ook, te weten dat zoveel mensen van je houden. Wijffie je bent een vechter en ik weet zeker dat je het gaat winnen. Veel sterkte en een dikke knuffel.

 7. Zo, meid, als het goed is heb je nu net je PICC gehad. Hoop dat het niet pijnlijk was! Ja, je ziet het, hรฉรฉl vรฉรฉl mensen wensen je zoveel goeds en sterkte, Hans en ik ook, maar je hebt geen keus he! We hopen zรณ dat deze weken je mee vallen en dat je eenmaal thuis je leven langzaam weer gaat oppakken. Gelukkig had je nog heerlijke dagen thuis. Sterkte lieverd en net zoals heel veel mensen, we houden van je! Dikke kus van ons! Hans en Mar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.