Start Fase 2 Stamceltransplantatie

Afgelopen donderdag weer richting UMC. Ik ging al aardig wennen aan het heerlijk thuis zijn en genieten, dus maar goed dat ik er weer in moest. Onderweg zag ik op mijn UMC dat ik weer in dezelfde kamer zou komen te liggen, maar niet aan het raam!!! Geen optie, was echt heel verdrietig.

de picc lijn

Op de afdeling aangekomen dit gelijk aangegeven en gelukkig kon ik naar een kamer met een bed bij het raam, wel weer een tweepersoonskamer. In de loop van de dag kwam er iemand bij, een man van mijn leeftijd en ook Sclerodermie. Hij ondergaat deze transplantatie, bij hoge uitzondering, nu voor de 2e keer. In 2015 was de eerste keer en het was nu toch snel weer teruggekomen.

Donderdag mijn PICC lijn gekregen en tot nu toe geen last ervan.

Vrijdag is de chemo gestart, gaat vrij goed tot nu toe. Wel weer 4 kilo aangekomen, gelijk plasmedicatie. Vanmorgen maar 9 ons afgevallen, iets minder. Plasmedicatie erbij en hopen dat het gaat lukken. Dus niet, om 15 uur zat alles er weer aan en weer extra plasmedicatie. Er wordt ook een liter minder vocht via het infuus toegediend, zodat ik minder vocht binnen ga krijgen. Om 18 uur weer gewogen, weer 4 ons erbij, dubbele plasmedicatie. Behoorlijk benauwd en dikke armen en benen, maar nog goed te doen.

Vanmiddag was Vriso er ook weer, hij zou wat alcoholvrije bubbels meenemen, per ongelijk met alcohol gekocht. Ach, gaat er ook wel in. Geniet ervan na werktijd dames en heren van de verpleging!!!

Morgen weer dezelfde medicatie als vandaag, met toevoeging van Prednison en ATG (het konijnenserum). Hopelijk ben ik dan ook wat afgevallen.

13 reacties op “Start Fase 2 Stamceltransplantatie”

 1. Pascal je ziet er wel goed uit.. ondanks alle behandelingen die je moet ondergaan..hoop dat het vocht dat je vast houd gauw weg gaat.
  Je bent we een taaie tante hoor …dat heb je van je vader die hoorde je ook nooit klagen
  … dikke kus ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

    1. Lieve schat. Sterkte in de volgende fase. Zo vervelend om toe te kijken en niets voor je kunnen doen je bent zo dapper.zoals ingrid al zegt “uitgesproken papa”. Hou je taai.knuffel

 2. Hoi meid, ja, weer dat geteut met vocht, dubbele pech!! Gelukkig wel bij het raam, is die kamergenoot wel een beetje gezellig?? Yvonne zei het al, maandag een kroontje op en toch wel zingen in de gang he! Ik hoop dat je dat vocht gauw kwijtraakt, dat zal veel beter voelen.
  Als het goed is krijg je al over 3 dagen je celletjes terug toch? Heb je al kleine konijnenoortjes?? Kus van neef en mij!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.