De eerste dagen

Ik wil iedereen bedanken voor alle steun en lieve woorden, zowel op mijn blog, via Facebook, kaarten of de app. Dit is echt heel fijn en doet me goed.

Ik ben, naar omstandigheden, blij met mijn plekje in het ziekenhuis, lekker aan het raam. Zoals jullie kunnen zien ook een redelijk goed uitzicht voor een ziekenhuis.

Zaterdag kreeg ik de eerste shots van de chemo, kwam de dag redelijk goed door. Nu is het zo dat je veel vocht krijg toegediend via het infuus en je niet meer dan 1,5 kilo mag aankomen. In de avond was ik 4 kilo aangekomen, iets te veel. Plasmedicatie via het infuus, de hele nacht naar het toilet, hopelijk voldoende geplast.

Tijs kwam ook langs, heel fijn hem weer te zien.

Zondagmorgen werd ik wakker en was gesloopt van de hele nacht, doodmoe. Op de weegschaal, wel wat eraf, maar bij lange na niet genoeg, dus weer plasmedicatie. De rest van de dag vooral moe en veel geslapen.

Zondag kregen we ook te horen dat de regeling met betrekking tot bezoek was aangescherpt, nog maar 1 familielid dat langs mag komen. Dus of Vriso of Tijs.

Zondagavond nog steeds te zwaar, dus weer plasmedicatie. Maandagochtend gelukkig genoeg eraf. Eindelijk rust.

Maandag dus een goede dag gehad. Altijd fijn, nog weinig last van bijwerkingen.

Dinsdagochtend voelde ik me eigenlijk nog steeds redelijk goed. Tot ik naar de toilet moest, ik zal de details besparen, maar het ging dus niet. Dat is echt zo niet fijn. De hele dag pijn, rug buik noem maar op was echt niet meer leuk. Om 21 uur werd het opgelost en wat was ik blij, geen pijn meer. Nu slapen.

Gelukkig geen verdere beperkingen tot nu toe ivm Corona.

Vanmorgen ging het ontbijt nog goed, maar dat duurde tot de lunch. Opeens geen trek meer, het eten rook ook niet lekker meer. Balen dit. Moet wel blijven eten, want moet toch aansterken en die darmen moeten blijven werken. Gelukkig is daar ook weer een pil voor, vanavond maar proberen.

Jullie hebben natuurlijk al gelezen over mijn voel je kip lekker doos. Zo leuk om elke dag een kado te zoeken met een leuke tekst erbij en het uit te pakken. Echt heel erg blij mee. Het eerste kado was een Eerste Hulp Kit.

Vanaf vrijdag ga ik 2x per dag spuiten (Filgastrim) krijgen, een spulletje om mijn beenmerg te activeren. Dit kan wat botpijn veroorzaken, maar we zullen wel zien. Dit krijg ik dan totdat ze de stamcellen gaan oogsten en dat is over een week.

tot snel weer

16 reacties op “De eerste dagen”

 1. Dag , knap hoor hoe je het allemaal doet. Ik vind het heel fijn om mee te lezen wat er allemaal op je pad komt.Waarschijnlijk staat mij dit ook nog te wachten.
  Bedankt dat je alles met ons kunt de,en.
  Veel sterkt.
  Lieve groet, Inge Kwant, een lotgenootje

  1. Pascal de Soet

   Hoi Inge

   Fijn om te lezen. Zolang het me lukt blijf ik het doen. Ik heb hier zelf ook heel veel aan gehad

 2. Hoi Pascal,
  Respect voor je hoe je er mee omgaat. Vind het fijn om te lezen hoe het allemaal met je gaat. Bij mij werkt de Cellcept voor mijn longen nog maar weet niet wat de toekomst zal uitwijzen.
  Het is een lastige tijd nu dat je bijna geen bezoek mag hebben. Maar hou vol en ik wens je echt heel veel sterkte en kracht toe.
  Liefs,

 3. Joke eerenberg

  Hรจ, Pascal , ik vind je moedig en heel sociaal dat je dit allemmaal deelt met je dierbaren , ik leef met je mee , terwijl ik je niet goed ken, alhoewel via je moeder, die ik dan ook goed in de gaten hou. Ik wens je alle sterkte ook je dierbaren Heel veel liefs van Joke eerenberg

 4. Fijn om te lezen dat het goed met je gaat! Wens je heel veel sterkte de komende dagen en ik denk aan je. ๐Ÿ€๐Ÿ’‹

 5. Van de week ging het niet helemaal lekker. Ik schrok van je depri-bui en die hebje er gelukkig uitgepoept. Je klonk vanmorgen als vanouds. Heerlijk. Gisteren dikkertjes gemaakt voor jouw mannen. Tijs kwam ze samen met Molly halen op onze Corona-manier. Ik zet het in de bijkeuken zodat we niet in aanraking komen met elkaar. Zwaaien achter het raam en dan gaat hij weer. Heb ik hem toch weer even gezien. En ja Joke de buuf van nummer 9 past goed op me. Iedereen is ook lief voor mij. Lieve schat tot schrijfs. Dikke knuffels en ga zo doo. HOU VAN JULLIE

 6. Suzanne Klein

  Lieve buurvrouw,
  Je schrijft het sterk. Maar ik hoor hoe pittig het nu al is. Pff. Blijf eten, blijf sterk! We sturen jou en Vriso en Thijs kracht! Warme groet, suzanne, Gijs en Teun

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.