Begin van Fase 1 van de Stamceltransplantatie

27 maart aangekomen in het ziekenhuis, samen met Vriso en zonder Tijs, toch raar, vanmorgen van huis en dan Tijs pas weer over 2 weken in het echt zien, als het goed is. Hij wil niet het risico nemen om mij evt. te besmetten als ik in het ziekenhuis lig. Ook Molly (hond) niet meer zien voorlopig, wat zal ik haar ook gaan missen. Eigenlijk ga ik iedereen missen.

Vandaag de 1e chemo erin, dit is niet fijn, wat een hoofdpijn krijg ik ervan. Ook merk ik nu hoe moe ik eigenlijk ben van alles.

Belt Vriso net op, komt Tijs gezellig langs straks in plaats van Vriso, zo fijn. Wel jammer dat ze niet samen kunnen komen, maar nu heb ik hem toch weer even gezien. Hij nam ook gelijk de lijst met foto’s mee, kijk ik nu mooi op uit.

Ik had in mijn vorige blog belooft om wat meer te vertellen over de stamceltransplantatie, om dit allemaal even op te schrijven is best veel. Kort komt het er op neer dat ik 2 weken in het ziekenhuis lig voor fase 1. Dan ± 4 weken thuis en dan weer ± 4 weken in het ziekenhuis voor fase 2. Voor een duidelijke uitleg verwijs ik toch weer naar de kennis van nu met Hans Sibbel https://dekennisvannu.nl/site/special/De-wonderlijke-genezing-van-Hans-Sibbel/31

Fase 1

Vandaag begonnen met de chemotherapie, deze krijg ik 2 dagen toegediend. Met no geen middel tegen de misselijkheid en ter bescherming van mijn blaas. Dan 3 dagen even lekker uitrusten, hoop ik.

Op de 7e dag van mijn opname krijg ik de groeifactor voor mijn stamcellen ingespoten, schijnt pijnlijk te kunnen worden, we wachten af.

Op dag 12 ga ik naar een andere kamer en worden de stamcellen geoogst. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de hoeveelheid stamcellen die ze eruit kunnen halen. Zodra dit gereed is mag ik voor 4 weken naar huis, tussendoor nog wel wat controles in het ziekenhuis, maar in ieder geval weer lekker thuis.

Tot nu toe voel ik me nog redelijk goed. Tot snel weer

24 reacties op “Begin van Fase 1 van de Stamceltransplantatie”

 1. Oh schat de eerste dag zit er bijna op.
  Ik hoop dat de volgende dagen.. voor jou voorspoedig zullen verlopen.. denk heel veel aan je .. dikke kus 💋

  1. Ha Pascal, wat goed om te lezen dat je behandeling is gestart. Fijn dat die onzekerheid voorbij is. Veel sterkte voor de komende tijd. We denken aan je!

 2. Nou lieve schat de remmen gaan los en glijden maar. We gaan allemaal met je mee in het vertrouwen dat alles goed komt. Je wordt vreselijk verwend met eten en lekkere tussendoortjes. Tijs , kwam langs we hebben samen op zeker twee meter afstand van elkaar in de tuin wat gedronken. Was gezellig. Hou je taai lieffie. Dikke knuffel

 3. Hai Pascal, sorry voor de late reactie. Kreeg de mail op een oud e-mailadres.
  Dit is inderdaad een rollercoaster. Hoop dat alles gaat lukken en wens jou, Vriso en Tijs veel sterkte de komende tijd.

  Mag ik de blog doorsturen naar Caroline in Leeuwarden?

  Groetjes van Coby

 4. Caroline Dijkstra

  Coby heeft je blog doorgestuurd aan mij.
  Wat een vreselijke verhaal zeg! Hopelijk gaat alles naar wens en ik wens jou en Friso en Tijs heel veel sterkte de komende tijd!
  Groetjes Caroline

 5. Lieve Pascal en familie,
  Wat een heftige periode maken jullie nu mee.
  Veel sterkte voor deze moeilijke weken.
  Zet hem op.
  Groetjes van Tosca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.