Bijna fase 1 van de stamceltransplantatie

Wat een tijd is er aangebroken, een tijd van onzekerheid, voor heel Nederland

Al mijn afspraken afgezegd, gelukkig nog even langs de kapper geweest vorige week. Mijn haar nog even kort laten knippen, lekker makkelijk in het ziekenhuis en vast wennen aan mijn nieuwe look straks. De chemo heeft als bijwerking dat mijn haar uit zal vallen.

Via de post een mooie collage ontvangen voor op mijn kamer, gemaakt door Anna. Echt superblij mee. Zodra die hangt op mijn kamer zal er een goede foto volgen

Geen terrasje meer met vrienden en vriendinnen. De plannen om evt. nog voor een pruik te gaan kijken geannuleerd, shoppen voor leuke hoedjes en sjaaltjes zit er ook niet meer in, maar even online ideeën op doen.

Tijs zijn verjaardag geannuleerd, voor hem zal deze verjaardag ook altijd in zijn herinnering blijven. Zijn 15e verjaardag zonder familie en vrienden, we gaan het gezellig maken met taart en op zijn verzoek kaasfondue.

23 maart, verdere maatregelen ivm het corona virus. Hoe zal het gaan met mijn geplande opname as vrijdag?!!

Eerst maar Tijs zijn verjaardag de 24e vieren, al is dit nu heel kleinschalig. Wat voelde hij zich toch nog jarig. De buren belde aan om te zingen en een taart te brengen en de achterbuurjongens kwamen ook nog even aan de deur om Happy Birthday te zingen. Veel felicitaties via de app en via de post. En wat is hij blij met de cadeau’s die hij tot nu toe heeft ontvangen.

Deze dagen nog genoten van beide mannen om me heen, bijna elke dag samen lunchen. Thuisonderwijs heeft ook zo zijn voordelen. Lekker tot rust komen, vooral genieten van de zon nu ik nog naar buiten kan. Vanaf vrijdag mag ik de afdeling niet meer af, per dag mag er 1 persoon even langs komen. Ik hoop dat dat zo blijft, dat de Corona onder controle komt en Vriso en/of Tijs geen verschijnselen van griep gaan krijgen.

Zoveel liefde, steun en hulp van iedereen om ons heen, dit is niet in woorden uit te drukken hoe blij we hier mee zijn. Het liefst zou ik iedereen willen knuffelen, maar dat gaat nu niet. Alvast bedankt voor nu en de toekomst.

En dan is het al weer de 25e maart, een mail van de SCT verpleegkundige met een vragenlijst, het gaat toch echt wel door, denk ik. Krijg ik nu opeens energie, niet te geloven, vast omdat de ongerustheid over het wel of niet doorgaan een beetje van me afvalt. Straks 2 weken om uit te rusten. Nog even de bedden verschonen, de was doen etc.

En wat komt er op de valreep ook nog binnen, een pakketje voor mij van Ilona, Jesmay en Richard, een “voel je kip lekker” doos, voor in het ziekenhuis. Zo lief, kijk er nu al naar uit.

MRI van mijn hart is goed, ik heb een hart wat in topconditie is!!! Echt super fijn.

De opname gaat door, wat ben ik blij. Het zal spannend worden allemaal.

Tot mijn volgende blog, vanuit het ziekenhuis. Ik zal dan ook wat meer uitleggen over wat Fase 1 nu precies allemaal is.

Liefs

22 reacties op “Bijna fase 1 van de stamceltransplantatie”

  1. Namens je hydrostatics alle sterkte. Ondanks de boze buitenwereld zijn dit hoopvolle berichten. Blijf gemotiveerd, blijf zo sterk als nu – en bewaar wat reserve-energie voor straks.

 1. Heel veel sterkte en we blijven je volgen (ook via Skype?)! Als je morgen “op honk” bent horen we het complete adres wel he? Dikke kus van Hans en mij!

  1. Jeetje Pascal, weet even niet wat ik moet zeggen…….
   Natuurlijk heel veel sterkte vrijdag en de tijd daarna🍀
   Ook voor Vriso en Tijs
   Liefs José (Tober) Captijn 😘

  2. Hey Pas! Heel veel sterkte morgen en de aankomende periode. Ik ga aan je denken, voor je duimen en een kaars voor je branden.
   Ook Vriso en Tijs sterkte!
   You can do this!💪
   Dikke kus 💋😘

 2. Heb bewondering voor je hoe je/ jullie er in staat/ staan!! Chapeau!
  Go for it en je weet het: you never walk alone! Dikke knuffel ook van Tom

 3. Hoi Pascal,
  Wat een avontuur ga je aan ! Toi toi toi, Wij wensen je heel veel sterkte met alle behandelingen en een voorspoedig herstel van ons allemaal uit het Zuiden. Er brandt hier een kaarsje voor jou 🙂
  Veel liefs Lynn, Goof, Jack & Sonja

 4. Hoi lieve meid van me. Eindelijk is het dan zover. Morgen naar het ziekenhuis. Weer een nieuwe spannende tijd voor ons allemaal maar voor jou in het bijzonder. Ik heb er het volste vertrouwen in dat alles goed gaat komen je bent altijd een vechter geweest. Ook vriso en natuurlijk ook tijs veel sterkte. KNUFFELS van mij

 5. ingrid de groot

  Pascal, als ik je wel eens in de winkel tegenkwam vond ik je altijd positief!
  Nooit klagen of wat , maar altijd bleef je optimistisch wat ik super van je vind!
  Je komt met jou optimisme heel ver Pascal , daar geloof ik zeker in!
  Wij [ ons hele gezin} wensen jou alle kracht en sterkte toe voor de komende tijd!
  Liefs van ons .

 6. Patrick de Soet

  Het gaat nu echt gebeuren.
  Spannende tijd gaan we met z’n allen tegemoet, een tijd die voor iedereen onduidelijk maar vooral spannend en zelfs eng is.
  Zoals iedereen op dit blog sta ook ik er elke dag bij stil hoe snel alles in eens anders kan zijn.
  Ineens gaat de achtbaan van start.
  Nu maar hopen dat “the rollercoaster ride” mee gaat vallen en Pascal, Vriso en Tijs er een zo dragelijk mogelijke ervaring van kunnen maken.

  Heel veel sterkte van deze kant toegewenst.
  Xxx patrick en familie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.