Bloed, Zweet en Tranen

Zo kan ik de laatste dagen wel omschrijven. Elke nacht drijfnat van het zweten. Krijg ik tenminste wel elke dag een schoon bed!

Gisteren kreeg ik wat last van druk op mijn borst en tussen mijn schouders. Ik dacht gelijk aan Benno (de buurman), die had dit toen zijn beenmerg hard aan het werk was, dus ik zag er niets in. Nou, als je op de afdeling Hematologie ligt is dat anders hoor. Gelijk werd er gebeld voor een ECG.

De uitslag van de bloedkweken was negatief, dus positief voor mij. Aangezien de verhoging/koorts maar bleef aanhouden ook maar een CT scan van de longen.

De ECG gaf een afwijking lijkend op een hartinfarct! Ik had totaal geen paniek, ik dacht echt dit klopt niet, dat apparaat is stuk. Toch weer extra bloed afnemen en 3 uur later weer, Cardioloog aan mijn bed en elk half uur iemand die even komt kijken hoe het is. Mocht ook niet meer wandelen en moest bij elke verandering die ik voelde gelijk aan de bel trekken.

Vals alarm, zoals ik al dacht. De CT scan was gelukkig ook goed.

Gisteren kreeg ik ook te horen dat de waarde van mijn CMV verhoogd was. Van me wat?!?!?!

CMV is een virus wat veel mensen in zich hebben, maar dit niet weten. Je kan het een beetje vergelijken met Pfeiffer, vaak heb je dat ook al in je lijf zitten zonder dat je dat weet. Bij een goede afweer is dit geen probleem en word je er niet ziek van.

En wat is nu net het probleem bij mij, de afweer. Nu heb ik er dus weer een nieuw spulletje aan mijn infuuspaal bijhangen. Het lijkt wel een kerstboom. Vandaag stopt de antibiotica en dit spulletje hoeft maar 2x per dag, dus op de dag koppelen ze me los van de paal!!

Dit nieuwe spulletje is geen chemo, maar wel erg agressief en zeer slecht voor je nieren. Na het plassen moet ik alles goed schoon spoelen anders brandt het kapot van onderen. En daar zit ik echt niet op te wachten.

Eind van de middag vraag ik toch maar eens hoe lang deze kuur gaat duren, ik ga tenminste uit van een kuur. Fout gedacht dus. Dit stopt pas als je CMV waarde weer goed is. Oke duidelijk. Wat is de verwachting dan? Nou Pascal reken maar op 1 tot 3 weken!!!

NEEEEEEEE, dan stort ik even in. Misschien wel 3 weken, dat wil ik niet. Ik ben er alweer 3 weken. Ik wil naar huis. Mijn zoon een knuffel geven, Molly knuffelen. Ik heb heimwee. De tranen vloeien goed.

Vandaag, woensdag, algeheel bloedbeeld wordt weer geprikt. Mijn HB net te laag dus ik krijg weer bloed. Knap ik daar in ieder geval van op.

En dan heel goed nieuws. De leukocyten zijn in 2 dagen van 0,3 naar 1,1 gestegen en de neutrofiele granulocyten (specifieke witte bloedcel die boven 0,5 moet zijn om naar huis te gaan) is 0,79.

Benno had dus bijna gelijk 2 weken geleden, je gaat het net zo goed doen als ik. Maar door dat leuke CMV virus wat zijn kans heeft gegrepen om mij aan te vallen, mag ik dus nog niet naar huis en ik weet ook niet hoe lang dit gaat duren.

Daar hebben we Wies die me weer kan laten lachen met een traan erbij en me ook helpt om weer positief te gaan denken. Mijn beenmerg is zo goed bezig en keihard aan het werk om mijn eigen immuunsysteem weer te herstellen, die gaat dat CMV ook aanpakken. Al die grieppijn die ik de laatste dagen heb gevoeld kan ook van dit virus komen. Wat is ze toch lief. En dat is eigenlijk de hele verpleging hier.

Maandag wordt weer gekeken naar de waarde van het CMV en de uitslag hiervan is dan dinsdag eind van de dag. Hopelijk zakt deze waarde net zo snel als dat de waarde van mijn leukocyten is gestegen!

14 reacties op “Bloed, Zweet en Tranen”

 1. Hopen dat je snel van dat virus af bent en dan lekker naar huis mag naar je mannen en πŸ•. Lekker in je eigen omgeving.

  Xxx

 2. HΓ¨ bah, dat is idd een tegenvaller. Ik hoop dat de waarde van het CMV snel zakt zodat je spoedig naar huis mag. Volhouden hoorπŸ€

 3. Wat ben je toch een apart kind van me. Hou van je.je doet het echt goed. Blijf volhouden je bent al zover gekomen. Ook wij missen je. Dikke tranenknuffels

  1. Wat een rollercooster waar jij door heen moet gaan.. maar petje af Pascal hoe jij het allemaal ondergaat .. hou nog even vol lieve schat ..hoop dat je gauw weer bij je mannen thuis komt.

   Dikke πŸ’‹ πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

 4. Jasses, wat maak je daar toch allemaal mee, behalve die schatten in de verpleging, voldoende en meer pech dan een ander, in jaren. Natuurlijk win jij het van dat Cromme Meiden Virus, daar laat jij je niet door kisten na alle andere dingen die je al overwonnen hebt. Liefs en i.i.g. een digitale knuffel.😍

 5. Ik duim ook voor je dat de waarden snel weer okΓ© zijn. Zet m op, ik hoop voor je dat je heel gauw naar huis mag gaan xx

 6. Ach lievie, ik heb zo met je te doen, ik lees dagelijks je blog en weet soms gewoon niet wat ik zeggen moet, alles wat je door moet maken om weer nieuw te mogen worden. Maar je bent een topper en pakt alles zo dapper aan. Zet m op kanjer! Als één het kan ben jij het wel.
  we denken aan je! kuskus

 7. Coby vleggaar

  Hai Pascal
  Wilde dat ik even een arm om je heen kon slaan en knuffelen.
  Wat moet je enorm veel doormaken nu. Heb grote bewondering voor je.
  Heel veel sterkte gewenst. Neem aan dat dit nog wel even gaat dure. Allemaal.
  πŸ₯°
  Liefs
  Coby

 8. Carla Dijkstra

  Lieve Pascal,
  Wat een heftige periode voor jullie. Ik vind je ontzettend stoer en dapper, om dit gevecht naar een gezonder jij aan te gaan. Voor nu heel veel liefde, moed en kracht en dat we jou deze zomer persoonlijk een mooi πŸ’mogen geven. Heb vertrouwen. Lieve groet, Carla

 9. Hoi Pascal, Jammer van dat CMV. De rest lijkt erg goed te gaan en je komt er weer boven op dus. Het kost je alleen wat extra tijd. Maar als deze behandeling er niet was had je helemaal geen tijd meer. Dus doe wat je altijd doet blijf knokken en blijf positief.

 10. Hoi Pascal, wat een verhaal. Lees het trouw. Je maakt wat mee zeg. Blijf volhouden. Ik vind je zo dapper en sterk. Respect hoor.

 11. Lieve Pascal,
  Vind het bijzonder dat je zo positief blijft, met hier en daar een zeer begrijpelijke dipπŸ™ƒπŸ˜¬
  Wens je veel uit- en doorzettingsvermogen en goede uitslagen. Sterkte !!πŸ’ͺ🀞

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.