Covid-19

Alweer even geleden dat ik van me heb laten horen, maar geen bericht goed bericht. De Coronatest blijft ons wel achtervolgen.

Maandag 29 juni stond Tijs tegen de middag op met een behoorlijke snotneus en last van zijn keel. Gelijk gingen de alarmbellen af en overleg met de afdeling Hemathologie. Zoals verwacht bellen met de Covid-lijn om een afspraak te maken voor de wasstraat. Zo noem ik het maar, want daar heeft het toch wel wat van weg.

Krijg ik een vrouw aan de lijn die nog ingewerkt moet worden, moet zeggen dat het een gezellig gesprek was, maar het wel een half uur duurde voordat de afspraak ingepland was. Ze vertelt het protocol; Tijs moet achter de bestuurder plaats nemen, dan bij de test zijn raam open doen en dan kan degene die de test afneemt erbij. Erg lastig bij een bus, ik geef dan ook aan dat dit geen optie is. Ik voel een lichte vorm van paniek aan de andere kant van de lijn, nu moet ze naar een alternatief kijken van het protocol. Blader blader, overleg, overleg. Het antwoord vond ik wel komisch; “Dan moet hij maar naast de bestuurder gaan zitten en voor hem langs naar het open raam, dan kan hij zo getest worden”. Ik moest er van binnen wel om lachen, niet echt praktisch en veilig volgens mij. Ik vroeg dan ook of het niet handiger is als degen die de test afneemt naar de andere kant van de bus loopt. Vond ze een goede oplossing.

Dinsdagavond werden we al gebeld en de test was negatief, gelukkig. Gewoon een verkoudheid waarschijnlijk en vrijdag voelde hij zich al weer veel beter.

De maandag erna, 6 juli, moest ik weer langs bij de Hematholoog. Bloeduitslagen zijn goed, maar ik wil toch graag nog even een Covid-19 test laten doen en dan ook gelijk maar alle andere virussen via de neus-/keelswab. En daar ging ik weer, naar de testruimte in het UMC, met mondkapje etc. Volgens mij een test waarbij alle uitslagen negatief zullen zijn, maar wel blij dat de artsen hier het zekere voor het onzekere nemen. Volgens mij al test nummer 5.

En zoals verwacht alle testen gelukkig negatief.

Om zeker te weten of ik allergisch ben voor de Cotrimoxazol gaan we dit toch nog maar eens proberen. Dit is namelijk een breedspectrum antibiotica voor bacteriën en nu slik ik in plaats van 1 pil 5 pillen en dan heb ik minder bacteriën te pakken.

Dinsdag dus een Cotrimoxazol genomen en binnen 4 uur kreeg ik al vlekken op mijn huid en jeuk, in de avond was het niet meer leuk. Woensdag weer de andere pillen genomen en in de middag alle vlekken en jeuk weg. Dus duidelijk allergisch voor dit middel.

Ik ga me steeds beter voelen, al met Vriso samen een terrasje gepakt en zelfs al lekker uit eten geweest.

De stijfheid in mijn benen en handen heb ik nog wel, dit probeer ik soepel te houden met oefeningen. Mijn conditie (longen) gaat goed, zal ik zeker nog op moeten bouwen, maar ben ik tevreden over. De behandeling heb ik niet voor niets gedaan, al is het nog een lang traject. Tot snel en allemaal een fijne vakantie.

14 reacties op “Covid-19”

 1. Super om te lezen dat het goed met jou en je mannen gaat. En dan geniet je juist v de kleine dingen! Zoals een terrasje pakken en lekker uit eten.
  Jullie ook ondanks alles een fijne vakantie!

 2. Wie zo kritisch is op het ambtelijke protocol voor Covid, bewaakt zichzelf ook goed. Prima acties en gefeliciteerd met de negatieve uitslagen. Kun je ook eens blij zijn met iets negatiefs.
  Zelf ga ik nog niet naar hydrotherapie, ondanks de maatregelen vertrouw ik niet hoe aerosols zich in een vochtige atmosfeer gedragen. Groeten en het beste weer!

  1. Pascal de Soet

   Hoi Dick,

   Met betrekking tot de hydrotherapie sta ik ook volledig achter jouw gedachte, al mis ik het wel en zou graag weer willen gaan. Jammer genoeg is het geen buitenbad, dan zou ik me al iets veiliger voelen

   1. Het was super om je hier langs te zien schuifelen!! Letterlijk steeds n stapje verder/ vooruit! Go for it girl!💪

 3. Wat heerlijk een positief geluid te horen…fijn dat je er weer even uit bent geweest…dat doet natuurlijk ook veel goed….

  1. Mooi om weer wat van je te horen, alhoewel geen nieuws meestal goed nieuws betekent, was ik wel steeds nieuwsgierig hoe het met je ging.
   Gelukkig was Tijs zn Covid negatief, ondanks dat je via de comedienne vd afdeling de afspraak maakte.
   Nu jij ook nog ff andere medicijnen want die allergiese reacties willen we natuurlijk niet.
   Hopelijk gaat het nu langzaamaan steeds tikkie beter en bouw je op. Ondertussen lekker genieten vd zomer met je mannen. Liefs Y.

 4. hahaha, grappig verhaal van de test van Tijs,
  Fijn ook dat je weet voor welk middel je allergisch bent. jeuk is echt verschrikkelijk!!
  We houden het etentje te goed hè? En voor nu, opbouwen maar…..
  dikke kus!

 5. Ben blij te horen dat je stapje voor stapje beter gaat voelen.
  En heerlijk dat je lekker uit eten bent geweest..
  Gelukkig was het bij Thijs niets aan de hand.. maar je moet nou eenmaal het zekere voor het onzekere nemen alles uitsluiten is ook het beste..
  Geniet lekker van wat je kan doen…
  Dikke kus 💋💋💋

 6. Heel fijn om te horen dat het goed met jullie gaat. Nu lekker genieten van het mooie weer en de schoolvakantie!! ☀️

 7. ingrid de groot

  hoi Pascal , wat fijn te lezen dat het langzaam de betere kant opgaat met je!
  en ook heerlijk op een terrasje gezeten en uiteten geweest !
  en ook wel grappig , hoe ze met die corona test omgaan haha!
  wel fijn dat het met Tijs ook weer snel de betere kant op is gegaan !
  en helemaal goed nieuws dat je zegt dat alles niet voor niets is geweest, fijn!
  ik hoop oprecht dat je nog heerlijk van de zomer kunt genieten verder en dat het vanaf nu alleen maar beter gaat!
  Fijne zomer met je kanjers !
  groetjes van ons 4 tjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.