Dipfase Deel 1

Tot op heden gaat het vrij goed met me. Nog geen last van koorts en de slijmvliezen houden zich ook nog rustig.

Het enige wat ik vooral heb is last van vermoeidheid. Na het douchen is afdrogen eigenlijk al te veel. Is zo raar. Ik heb wel een schema voor mezelf gemaakt om te bewegen. De hometrainer staat op mijn kamer, min. 3x per dag 5 minuten. Dat is ook echt meer dan genoeg. Wandelen incl. oefeningen ook minimaal 3x per dag, dit lukt goed, meestal lukt 4x wel.

Als ik deze oefeningen plan tussen alle activiteiten van medicijnen, eten, douchen etc. door, dan is het al heel snel 8 uur in de avond. Tijd voor een bekertje vanilleroomijs.

Op dag +3 ging ik weer antibitotica krijgen. Dit zou via het infuus gaan, 3 maal per dag. Nu heeft een verpleger geregeld dat dit niet via het infuus gaat, maar 3x per dag via een spuit. Ik hoef voorlopig nog niet aan de paal. Zo lekker, slaapt ook veel fijner.

Bij een paar mensen had ik geklaagd over het avondeten, dit heb ik geweten. Zo fijn, familie en vrienden die avondeten maken, bereid volgens de hygiënische richtlijnen. Lekkere ballen gehakt, voor het avondeten, maar ook kleine balletjes als borrelhap, natuurlijk met Zaanse Mayonaise. Een pastasalade en een salade geitenkaas.

Dan ontdekken dat ik toch nog smaak heb en dat het meeste smaakverlies toch echt door het warme eten komt geeft zo’n geluksgevoel.

Inmiddels ook een waterkoker op de kamer met lekkere thee. Lijkt wel een hotel hier.

Het is nu dag +5, ik heb qua bloedwaarde al 6 dagen een dip (lage leukocyten, witte bloedcellen). Ik ben letterlijk gesloopt vandaag. Mijn HB (die geeft de waarde aan voor het aantal rode bloedcellen in je bloed, normaalwaarde 7,4-9,6) zit net boven de 5, als die onder de 5 komt krijg ik bloedtransfusie. Niet zo raar dat ik moe ben. De rode bloedcellen zorgen voor het transport van je zuurstof. Als er dus niet veel rode bloedcellen zijn en je lichaam vraagt nog steeds hetzelfde aan zuurstof dan is dit gewoon topsport bedrijven, ook al lig je stil op bed.

Tot snel weer

Pascal

7 reacties op “Dipfase Deel 1”

 1. Gelukkig wel de mogelijkheid dat ze je eten kunnen komen brengen.
  Kun je dan weer heerlijk genieten.
  En hoe je het beschrijft!! Om zo toch een kijkje te krijgen in je leven.
  Er wordt nog geregeld gesproken over de vakantie in Lunteren.
  Gezellige tijden waren dat

  Xxx

   1. Goed om te horen dat het goed met je gaat.. naar omstandigheden natuurlijk…wat heerlijk dat je lekker warm eten krijgt dus je smaak heb je wel. Je heb alles weer goed opgeschreven dat wij ook precies kunnen lezen wat er allemaal met je gebeurd. Hou nog even vol tot je naar huis mag .
    Dikke kus 💋

 2. Hoi Pascal, Fijn dat het goedgaat. Laat die vakantie nog maar even. Zorg als je weer lekker in je eigen huis bent eerst maar dat je weer op peil komt. Wandelen kan bij jullie in de omgeving ook heel mooi zijn. Zolang de horeca nog niet open gaat is dat beter. Dan kan je thuis wat drinken en weer bij komen na een wandeling. Groetjes

 3. judithhagen@hetnet.nl

  Hey!
  Top sport is het. Hou vol en geniet lekker van het eten. Top dat dit zo kan.
  Liefs Judith

 4. Hoi Pascal, ik hoop dat je bloedwaarde nu weer iets beter is, dat zal per dag verschillen? Week 2 zit er al weer bijna op! Super dat je ons zo precies op de hoogte houdt, dit is iets wat niet veel mensen zullen meemaken. Tot gauw, knuffel van ons!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.