Kracht

Kracht moet je wel hebben om dit allemaal te doorstaan. Een opmerking die iemand maakte toen ik vertelde over mijn rollercoaster. En dat klopt ook wel. Het rare is alleen dat die kracht bij mij vanzelf is gekomen of er misschien al was. En nu ga ik merken dat het allemaal wel mooi is geweest en dat het nu tijd is om te gaan genieten. Alleen nog vooruit te kijken en dingen te doen waar ik me goed bij voel.

En dat ben ik dan ook volop aan het doen. Nu niet meteen denken dat ik de hele dag in de weer ben of zo, want dat is echt nog niet mogelijk. Ik pluk de dag en probeer elke dag te laten komen zoals die komt. Iets wat niet echt mijn ding is, maar ik moet zeggen dat het me aardig lukt.

Het moeilijkste vind ik om niet boos te worden of gefrustreerd te raken als ik niet op woorden kan komen of als ik niet meer weet wat iemand me verteld heeft, maar dat ik wel weet dat het me verteld is. Hierdoor word ik wel heel creatief in het beschrijven van woorden waar ik niet op kom. Maar het raarste is toch wel als ik denk dat ik een bepaald woord zeg, maar dat er iets heel anders uitkomt. Nu heb ik begrepen dat dit allemaal niet zo raar is en dat dit een naam heeft, Mistbrein. Hier ga ik zeker nog meer over schrijven, maar nu nog niet, moet me hier eerst verder in verdiepen.

Verhuizen

En dan gaan we eerdaags ook nog verhuizen, hier ben ik al mee bezig vanaf dat ik weet dat we gaan verhuizen. Een tot twee keer per week ben ik hier druk mee, schiet nog niet op, maar zo kan ik het behappen. Gelukkig heb ik veel hulp van vrienden voor het inpakken. Maar die adressen is toch wel een ding. Nu 4 weken voor de verhuizing bijna alle adressen gecontroleerd. Nu de zakelijke adressen nog!!!! En wat is er nog veel weg te gooien en in te pakken!!

Surprise!!

Ja en dan is er 1 ding wat ik al een beetje kan verklappen, iets waar ik in oktober al mee begonnen ben en wat in december en januari allemaal geregeld is. Een big Surprise voor mijn lieve sterke nichtje Ilona. Zo trots op haar hoe ze alles doorstaat dat ik haar zo graag wilde verrassen. Op een gegeven moment schreef ze in haar blog een bucket list en daar kon ik wel wat mee.

De Buckelist:

⁃ een bruidmodeshow lopen (trouwen zit er niet in dan is dit een goed alternatief ).

⁃ Met ons gezin 5 dagen naar Disney

⁃ In mijn rolstoel een toneelstuk spelen

⁃ Demo en/of wedstrijd rolstoeldansen doen. (Dit zou afgelopen maart in een soort kleine vorm van plaats vinden als Corona niet voor de lock down had gezorgd)

⁃ Op tv iets met de rolstoel/MS of iets anders om mensen meer bewust te maken hoe het gaat met een beperking,

Het enige wat ik op dit moment in mijn blog hierover kan vertellen is dat als je nieuwsgierig bent geworden je as woensdag 3 maart 2021 om 21:30 naar SBS 6 kan gaan kijken en dan wordt het allemaal duidelijk !!!!

6 reacties op “Kracht”

 1. Mensen die moeilijkheden overwinnen vanuit hun eigen kracht en karakter zijn voorbeelden voor iedereen die het ook niet makkelijk heeft. Zo zullen Ilona en jij velen die dat hard kunnen gebruiken zeker stimuleren. Ik ga kijken!
  Bedankt weer voor je weer uitstekend verwoorde blog.

 2. Wat jammer dat ik er niet van geweten heb, want ik had het graag willen zien.
  Al was het alleen al om wat wijzer te worden omdat ik zelf de diagnose heb en vind dat er weinig over naar buiten wordt gebracht.
  Uiteraard ook om een lotgenote aan het woord te zien.

  Lieve groet.
  Merel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.